Klimatsossarna tipsar: Så kan matkonsumtionen bli mer hållbar

Så kan matkonsumtionen bli mer hållbar - från kostråd till köttransonering

Webbinarium om hållbar livsmedelskonsumtion

Dagens livsmedelskonsumtion är tyvärr långt ifrån hållbar. Klimatsossarna tipsar om ett spännande seminarium på vad vi kan göra åt det!

Den 15 juni presenterar 9 forskare en rapport om kunskapsläget kring styrmedel på mat- och miljöområdet. De har identifierat 17 olika varianter, bedömt hur effektiva de är och hur väl de skulle kunna accepteras. Rapporten presenteras på ett webbinarium den 15 juni tillsammans med rekommendationer om vad Sveriges beslutsfattare skulle kunna göra idag för att styra mot en mer hållbar livsmedelskonsumtion.

Panel

  • Malin Jonell, doktor systemekologi, Beijerinstitutet

  • Sarah Säll, doktor i nationalekonomi, Sveriges Lantbruksuniversitet

  • Elin Röös, biträdande universitetslektor, Sveriges lantbruksuniversitet

  • Kajsa Resare Sahlin, forskningsassistent, Sveriges lantbruksuniversitet

Om detta verkar för bra för att missa så är det troligen det! Anmäl dig eller se seminariet i efterhand här nedan.